Carrière

Al sinds kleins af aan streeft Rick Hessing zijn droom achterna: professioneel golfer worden! Vanaf zijn 6e staat hij actief op de golfbaan en kriebelt het steeds meer hier serieus mee aan de slag te gaan. Rick is serieus bezig om zijn droom te realiseren, en heeft kort geleden een 3 jaren plan uitgestippeld om de stap te maken naar het professioneel golfen. Help jij hem een handje mee?

de eerste
swing

Rick kwam voor het eerst in contact met golf in Portugal, toen hij 3 jaar oud was. Sindsdien zijn de golfclubs niet meer van zijn zijde geweken. “Na het behalen van mijn zwemdiploma om mijn zesde verjaardag mocht ik een sport kiezen. Ik koos tot ieders verbazing voor golf. Mijn ouders gaven aan daar iets minder mee te hebben en boden nog de mogelijkheid om op voetbal te gaan. Dit heb ik tot mijn 12e nog gecombineerd met golf en uiteindelijk toch de keuze gemaakt om in 1 sport verder te gaan. Uiteraard werd dit golf.”

wedstrijden

De droom werd steeds
meer een écht doel

Door zijn aanwezigheid in de golfwereld leerde hij al snel veel mensen kennen en kwam hij vanaf jongs af aan op prachtige plekken over de hele wereld. De wil om hier brood mee te gaan verdienen werd hierdoor steeds sterker, mede door de goede resultaten die Rick behaalde.

“Van mijn 16e tot mijn 18e heb ik in Lindfield (Engeland) aan het Golf College gestudeerd onder leiding van Dennis Pugh (voormalig pro van o.a. F. Molenari). Na het behalen van mijn diploma ben ik terug gegaan naar Nederland om een goed team bij elkaar te zoeken die mij konden begeleiden naar de golfer die ik wil worden. Met Robert-Jan Derksen als algemene coach, Garry Jack voor de optimalisatie van mijn swing, Hajo Bensdorp voor het putten en Heidi Vingerhoed voor de fysieke begeleiding is dat goed gelukt en kan ik nu werken aan een stevige basis voor mijn toekomstige golfcarrière.”

Rick Hessing

topresultaten

1e plaats

Waldorf Astoria Ras El Khaimah Championship

1e plaats

ISGA College Championship

1e plaats

NK Matchplay 2020

1e plaats

NK t/m 21 (Trompbeker)

1e plaats

Portugees Intercollegiate Open 2021

1e plaats

Holbox Junior Open

Sponsor worden?

Wil jij mij helpen mijn droom te verwezenlijken?
Word sponsor en maak deel uit van mijn team!